Skånska Husartroppen i Lund

Bli en husarryttare du också - det är KUL !

Vi söker dig kille eller tjej (gammal som ung) som har egen häst och som tycker det är kul att rida tillsammans med andra. Har du en egen häst men saknar ridkompisar så kan du börja rida med oss. Kravet vi ställer är att du kan grunderna i ridningen och att du har en häst som trivs med andra hästar och inte kickar. Vi hjälper dig att komma igång och har en rolig och varierande träning som vi lovar att din häst kommer att gilla. Hästar är flockdjur och trivs med att vara tillsammans. Vi tränar i första hand kavalleri ridning (avdelningsridning) vilket innebär att vi i övar med ridning i kolonn om en eller i två eller med fyra hästar i bredd. Men vi övar även vanlig ridning med enklare dressyr för att få våra hästar smidiga och rörliga så att de kan fungera i de kommandon som vi använder. Ibland har vi uppvisningar inför publik och då använder vi våra fina uniformer. Det finns uniformer att låna för Er som är nya. Vi har även annan utrustning att låna för att kunna vara med vid uppvisning. För Er som gillar tuffare tag har vi även sabelövningar till häst. Här övar vi med sabel mot enklare mål som vi rider mot. Brukar vara populärt vid uppvisningar efterom det blir fartfyllt och roligt. Kom och titta eller lasta din häst och kör till en träning för att prova på att rida med oss. Ta kontakt med vår ordförande eller vice ordföranden så får du veta mera, se under kontakta oss här ovan.

Förtydligande av egen häst p g a frågor:

Nej, troppen har inga egna hästar. På LCR i Lund kan hästar lånas enligt de regler som gäller där. Dock söker vi ridande med egna hästar i första hand eftersom vi vill kunna visa upp oss runt om i Skåne.

Din häst bör kunna grundridning och kommandon samt ej kicka då den har hästar bakom. Ras spelar mindre roll men din häst kan inte vara ponny utan minsta mankhöjd är runt 150 cm fördel om den är större. Den måste kunna galoppera i relativt låg fart då vi tränar galopp i kolonn om två i bredd och då måste den kunna hänga med i lägre tempo utan att bara trava. Du måste kunna lasta och transportera din häst eftersom du måste kunna ta dig till olika träningsplatser och uppvisningar. Osäker ring och fråga !

Övning i formation om 4 ryttare i bredd

Nedan sabelövning på Revinge fältet